TA STICKLINGAR PÅ ELEFANTÖRA

 
Idag tog jag omgång nr 3 av sticklingar ifrån mina elefantöron-växter som blivit superstora! Den första omgången jag tog (se bilden längst ner) har redan växt sig ganska stora och jag hoppas att dem fortsätter så. 
Att ta sticklingar ifrån elefantöra är väldigt enkelt. Börja med att låta sticklingarna växa sig ganska stora innan du plockar av dem från din stora planta. Om man tar dem när dem bara har 3-4 blad så blir tillväxten mycket långsammare.  När dem växt så dem har ca 6 st blad kan du knippsa av dem, försök ta av sticklingen så långt ner i jorden så möjligt, ca 4-5 cm är lagom. 

Skölj nu av stammen och sätt den i vatten. Efter ett par dagar kommer du se att det kommer små vita rötter, när dessa är ca 1-2 cm långa kan du sätta plantan i en kruka med jord. Viktigt att den inte torkar ut de första dagarna! 
 
Elefantöra är en tacksam växt som är lättskött men ändå väldigt fin, jag vattnar mina ca 1 gång/vecka och har bytt jord varje vår sedan jag köpte dem.  En växt alla borde ha! 

FORMEX & OSLO DESIGN FAIR

 
Hemma efter 2 veckor fulla av inspiration. Först var vi på formex där man alltid ser fina och välbygda montrar fulla med vårens nyheter. Därefter bar det av till Oslo & Oslo design fair, en lite mindre mässa än i stockholm men minst lika fin! Här blir man överöst med inspiration och denna gången framför allt i färg. Otippade färgkombinationer blir nog det jag tar med mig mest härifrån tillsammans med abstrakta och jordnära former. 

Ska bli spännande att se vad man kan jobba fram ifrån det underlaget vi sätter ihop efter dessa mässorna. Nu ser jag verkligen fram emot Ambiente i Frankfurt som blir vår sista mässa att besöka för våren. Ska bli så kul! 
 

FYNDA PÅ REAN

 
Många förknippar mellandagsrean med mycket folk, röriga ställ och huvudvärk. Jag har världens enklaste lösning - handla på nätet! Haha. Skämt åsido, men här hittar du faktiskt alla, om inte fler kläder, än vad du gör i dem fysiska butikerna om det gäller ett visst varumärke. 
 
Här ovanför ser du mina 3 bästa fynd jag gjort nu efter jul och jag är supernöjd. 
 
På första plats hamnar mina vita nikeskor som jag vet att jag kommer använda hur mycket som helst. Dock väntar jag med att ta ut dem tills slasket och snön försvunnit så att dem i alla fall får en chans att hålla sig vita och fräscha. Ni hittar dem här
Min andra plats får gå till min halsduk ifrån Acne. Tro det eller ej, det finns fler folk än dig som får saker de inte önskar sig men som inte vill be om kvittot. Vart hamnar då dessa saker? - Tradera. Nu i Januari & Februari är absolut bästa tiden att fynda där så in och sök fort som tusan! Vissa saker har till och med lapparna kvar, min halsduk fick jag för 500;-, så nöjd!  
Tredjeplatsen går till ett till par skor som jag är helt övertaggad på att använda. Ni hittar dem här för ynka 279;-.
 
Nu har jag en rea kvar som jag längtar till, och det är Anine Bings, klicka in på den här