3 VÅFFLOR

 
Idag blev det en riktig våffelfrukost hemma hos oss och vi gick all in. Dessa 3 smaker tyckte vi var absolut bäst! 
Längst upp har vi en klassisk, grädde med hallonsylt & frusna blåbär. Alltid lika god! 
Efter det har ni Niklas favorit, en våffla med nötkräm, banan, valnötter & såklart grädde. Längst ner har vi min egen favorit - Bountyvåfflan!! En frasvåffla toppad med grädde & kokosflingor, på det en sönderklippt bountybit. Vilken är er favorittopping?  





MJÖLFRIA JORDNÖTSKAKOR

 
Detta sysslade jag med igår eftermiddag - mjölfria jordnötskakor gjorda på hemmagjort jordnötssmör. 
Superenkelt och gott! Gör såhär:
 
Blanda 1 ägg med 4 msk socker, 1 msk farinsocker, 1 tsk bakpulver, 0,5 tsk vaniljpulver. Rör sedan ner 2,5 dl jordnötssmör. Jag gjorde eget för att slippa onödiga tillsatser och det är så enkelt! Inlägg om hur ni gör det kommer inom kort. 

När smeten är jämn så rullar du ca 15 st bollar och lägger på en plåt, platta till dem med handen och sätt in dem på 175 grader i 15 minuter. KLART! Dock vill både jag och Niklas påpeka att det är lika gott, om inte godare, att äta smeten som den är som tryfflar istället. Men man gör som man vill. Nu ska vi kika på walking dead, ha de fint! 





SPRID VALLMOBLOMMOR

 
Snart är det dags att så vallmo! I somras hade vi dem i våra pallkragar vilket var fint men iår blir det annat - planen är att sprida alla frön i fårhagarna och hoppas att dem tar sig så att vi får ett hav av blommor omkring tomten. 

Vallmofrön behöver man bara köpa en gång, eftersom efter varje blommning får dem kapslar med flera 100 frön i. Dessa tar man in och torkar för att sedan klippa upp och tömma på frön. 
 
De 7 kapslarna jag tömde idag gav nog ca 1000-1500 frön som är lagom att sprida ut i April-Maj-Juni. Sprid gärna ut dem i 3 omgångar så att inte alla blommar samtidigt. Hoppas verkligen att det tar sig och att fåren inte tycker om dem! haha.  
 





CHOCO BANANA

 
Mycket gott här på bloggen nu men det här med mellanmål kan jag inte få nog utav, har nog sagt det förut, säger det igen, jag skulle kunna leva på bara mellanmål! Igår när sötsuget kickade in lagom efter jobbet fick det bli choklad-doppad banan toppad med cocoschips, valnötter & mandlar.  Gjorde en lyxvariant igår och smälte Fazers choklad med smak av knäck & havssalt. O herreguuud, saltet gjorde verkligen sitt!
 
Smält chokladen i omgångar i micron, se till så att den inte bränns! Doppa sedan bananen och strö på din favorittopping. 
Tips: Jag ville inte ha det för sött så tog bananer som var lite gröna. Strävar man efter en sockerkick - ta leopardbananerna! Sätt i kylen 30 minuter, nu är dem klara att ta med på roadtripen, till jobbet eller bara avnjuta i soffan. 
 
 





SEMLEMACARON

 
Har man inte världens bästa chefen som säger åt en att åka iväg och fika?! Jag och Ninnie tog en sväng till Nordpolen för att, till vår förtjusning, hitta semle-macarons! Skulle kunna äta hur många som helst, till detta en god latte och en bulle. Glöm inte följa våra jobbdagar på instagram - @dbkd 
 
Nu är jag hemma och laddar inför en kväll med mig själv då Niklas jobbar borta denna veckan. Får bli serier, goda apelsiner och en ansiktsmask på det, skön lillördag!